Egipt: Papa copt Tawadros II va vizita Moscova

In prezent, au loc pregătiri pentru o vizită așteptata la Moscova, a Papei copt al Egiptului, Tawadros al II-lea – prima sa vizită în Rusia, de cand a preluat conducerea Bisericii Ortodoxe Copte a Egiptului, în 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform unei surse din Biserica.

Potrivit sursei, Părintele Rafael, secretar al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, s-a deplasat in urma cu o zi în Rusia, într-o vizită nedeclarata, pentru pregatirea viitoarei vizite a Papei Tawadros.

“Data vizitei care va avea ca scop consolidarea relațiilor dintre Egipt și Rusia, va fi stabilita odată ce pregătirile necesare s-au incheiat”, a mai spus sursa din Biserica, sub condiția anonimatului, pentru Agenția Anadolu.

Relațiile dintre Cairo și Moscova s-au restrans în mod dramatic, dupa înlăturarea din iulie, de anul trecut, a Presedintelui ales Mohamed Morsi, de catre armata (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

În noiembrie, anul trecut, Papa Tawadros al II-lea s-a întâlnit cu Ambasadorul Rusiei la Cairo și a laudat sprijinul acordat de Rusia, Egiptului.

Șeful armatei egiptene, Abdel-Fattah al-Sisi, a vizitat Rusia, la mijlocul lunii februarie, pe fondul rapoartelor unei afaceri majore privind armamentul, intre cele două țări.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.