Noul mitropolit de Ruse, este Episcopul Naum de Stob

Organismul de conducere al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, Sfântul Sinod, l-a ales duminica, 23 martie 2014, pe Episcopul Naum de Stob, in functia de Mitropolit de Ruse, inlocuindu-l astfel pe Neofit, care a devenit Patriarh al Bisericii, în februarie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Votul a fost unanim – 13 pentru, 0 impotriva – in favoarea lui Naum, care a fost preferat, astfel, Episcopului Tihon – celalalt ierarh nominalizat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Episcopul Naum, născut în 1968 la Varna, a absolvit Universitatea din Sofia in 1994, devenind călugăr în 1992. In 1997 a studiat în Grecia, viața sprituala a Bisericii Ortodoxe Grecești. În același an, el a fost numit preot paroh în orașul Veliki Preslav.

În decembrie 1998, Sfântul Sinod l-a numit pe Naum arhimandrit, iar în 2004 l-a numit secretar al Sfântului Sinod. În același timp, el a fost numit președinte al consiliului Catedralei Patriarhale, Sf. Alexander Nevski. În martie 2007, a fost numit episcop de Stob, tot in Catedrala Alexander Nevsky.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.