publicat în: Arhivă

Slujba de Buna Vestire, transmisa in direct pe Lacasuri Ortodoxe TV

Astazi, 25 martie 2014, in ziua sarbatorii Bunei Vestiri, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis in direct slujba Sfintei Liturghii, oficiata in Biserica Podeanu, din Bucuresti, cu hramul Sfantul Apostol Simon Zilotul (ale carui sfinte moaste se afla in biserica) si Sfintii Imparati Constantin si Elena.

Transmisiunea a inceput la orele 8:00 si s-a incheiat in jurul orei 12:30. Aceasta a fost realizata in format FullHD, de catre serviciul specializat LiveCamera media PRODUCTION [https://www.livecamera.ro] .

In biserica s-a aflat asezata spre inchinare (si continua sa se afle si in urmatoarele zile) o particica din Lemnul Sfintei Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul nostru Iisus Hristos – un engolpion in forma de lacrima, realizat pentru Preasfintitul Valerian Zaharia, a carui pomenire a avut loc tot astazi, cu ocazia mutarii sale la Domnul in urma cu 18 ani. Slujba de pomenire a fost si ea transmisa in direct. Mormantul Episcopului Valerian se afla in curtea Bisericii Podeanu. Preotul paroh al Bisericii Podeanu este Pr. Stavrofor Vasile Ailioaei.