Astazi, la Roma, un preot italian integrist a afirmat despre camerele de gazare că au fost utilizate pentru “dezinfecţie”

Camerele de gazare ale lagărelor de concentrare au servit “dezinfecţiei”, a spus un preot italian integrist, adăugând că “nu se poate şti dacă acestea au cauzat morţi”, într-un interviu acordat astăzi cotidianului „La Tribune de Treviso”.

“Ştiu că au existat camere de gazare, cel puţin pentru dezinfectare, dar nu pot spune dacă acestea au provocat moartea sau nu, pentru ca nu am aprofundat problema”, a spus preotul Floriano Abrahamowicz, şeful grupării fundamentaliste „Societatea Catolică Sfântul Pius al X-lea”, pe partea de nord-est a Italiei.

Acest interviu a fost realizat după scandalul stârnit de către Episcopul Richard Williamson (vezi stirile Lacasuri Ortodoxe), integrist a cărui excomunicare a fost ridicată de către Papă, deşi a ţinut un discurs negaţionist la adresa Holocaustului.

Într-un interviu acordat unui canal de televiziune suedez, în urmă cu o săptămână, episcopul integrist a spus: “Cred că nu au existat nici camerele de gazare (…) Cred că 200.000- 300.000 de evrei au pierit în lagărele de concentrare, dar niciunul în camerele de gazare.”

“Williamson a fost cu siguranţă îndrăzneţ în pronunţarea sa privind chestiunile tehnice”, continuă Floriano Abrahamowicz, evidenţiind originile sale evreieşti, asigurând că “este imposibil pentru un catolic să fie anti-semit”.

Preotul italian vede această controversă, o manevră “împotriva Vaticanului”.

“Critica ce se poate face cu privire la tragedia Holocaustului este că i se acordă supremaţie faţă de alte genociduri.

Dacă Episcopul Williamson ar fi atins problema genocidului comis asupra a 1,2 milioane de armeni de catre turci, nu cred că ziarele au fi discutat despre declaraţiile sale în acelaşi mod”, a adaugat preotul italian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.