Feministele au azvarlit cu lenjerie intima dupa Arhiepiscopul catolic de Madrid

Mai multe feministe, cu pietul gol, au aruncat cu lenjerie intima asupra Arhiepiscopului de Madrid, in semn de protest fata de sprijinirea unei înăspririi a legii avortului in Spania.

Cinci protestatare topless s-au napustit asupra Cardinalului Antonio Maria Rouco Varela, care cobora dintr-o masina pentru a participa la o Messa (Liturghie catolica) la o biserică din centrul Madridului.

Ele au aruncat cu chiloți colorati in rosu asupra Cardinalului, despre care se spune ca este una dintre forțele din spatele unei planificate reforme privind avortul, a guvernului conservator.

Clericii și credincioșii s-au grabit din biserica sa il apere pe Cardinal de protestatarele care au fugit înainte de a fi chemata poliția, conform declaratiei unui fotograf AFP la fața locului.

Guvernul Primului-Ministru Mariano Rajoy a anunțat, în decembrie, că va reveni asupra unei legi din 2010, care permite femeilor să opteze liber pentru avort in primele 14 saptamani de sarcina.

Proiectul de lege a provocat diviziune în cadrul Partidului Popular de guvernământ și nu a fost încă trimis in Parlament.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.