publicat în: Arhivă

Sâmbătă, la Alba Iulia, se vor desfăşura lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia.

Programul zilei va debuta la ora 10.00 cu slujba Te Deum oficiată la Biserica Parohiei Centru din Alba Iulia şi se va continua cu lucrările propriu-zise, care se vor desfăşura în Sala de Conferinţe a Hotelului „Parc” din Alba Iulia.

În cadrul acestei întâlniri după cuvântul ierarhului nostru – IPS Andrei – se vor prezenta rapoartele generale anuale ale consilierilor eparhiali, conţinând activitatea pastorală, misionară, administrativă, economică, culturală şi filantropică a Eparhiei pe anul 2008.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia are în cuprinsul său judeţele Alba şi Mureş şi este împărţită în 10 protopopiate, câte 5 în fiecare judeţ.

Conform Statutului de organizare a Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organul deliberativ pentru toate chestiunile administrative, culturale, economice, social-caritative şi misionare ale Eparhiei. Aceasta se compune din reprezentanţi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de 1/3 clerici şi 2/3 mireni, aleşi pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30.