Statul rus chemat sa sprijine editarea Evangheliei in limbile emigrantilor sositi din Asia Centrala

Șeful Comitetului Misionar al Diocezei din Moscova, Ieromonahul Dmitri (Pershin), a propus statului rus sa sprijine proiectul de publicare a Evangheliei în limbile popoarelor din Asia Centrală.

Propunerea a fost facuta în cadrul mesei rotunde din Duma, dedicata adaptarii imigranților sositi in Rusia.

“Este foarte important ca această editie sa aiba o calitate științifică, academică. Acest lucru va fi răspunsul nostru la nevoia de adaptare culturală și de integrare a lucrătorilor migranți in societate. Acesta reprezinta un răspuns al nostru, si nu o agresiune. Exista un standard de lingvistică și semantică pe care il oferim noilor-veniți”, a spus preotul.

“În afară de aceasta, este necesar”, a adaugat el, “sa existe un program educațional simplu și ușor de înțeles, care sa poata ajuta la eliminarea stereotipurilor legate de Ortodoxie, cum ar fi acuzațiile de păgânism sau politeism, așa dupa cum este adesea privita în țările de origine ale migranților”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.