A fost convocata Comisia de Canonizare a Bisericii Apostolice Armene

Zilele trecute, sub binecuvântarea Sanctității Sale Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor, si a Sanctitatii Sale Aram I, Catolicos al Marii Case a Ciliciei, a fost convocat Comisia de Canonizare a Bisericii Apostolice Armene, in Catedrala Marii Case a Ciliciei.

Înainte de ședință, membrii Comisiei de Canonizare au avut o intalnire cu Sanctitatea Sa Aram I, primind astfel binecuvântările părintești.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate și luate decizii privind condițiile de canonizare, slujbele, canonicitatea imnurilor destinate victimelor Genocidului, slujbele si datele comemorării liturgice, precum și aspectele legate de pregătirea relicvelor si icoanelor acestora.

Comisia a mai semnat, de asemenea, un acord de finalizare a întregului proces de canonizare pana în 2015.

Următoarea reuniune a Comisiei de Canonizare va fi convocata in perioada 25-30 mai, la Tronul din Etchmiadzin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.