Soci, 2014: Patriarhul ortodox rus, Kirill, la Jocurile de Iarna. Despre sport si sportivi

Întâistătătorul Bisericii Ruse (foto: central, echipat in costum sportiv), care a sosit ieri in Soci, pentru a oficia o slujba în Biserica Icoanei Mantuitorului – Nefacuta de Mana Omului, a vizitat Parcul Olimpic. Cu acesta ocazie, el a mentionat, într-o conversație cu un jurnalist al RIA Novosti:

“Cred că angajarea în sport, ii aduce un mare beneficiu omului. Activitatea fizică și, mai important, formarea psihologica ce însoțește pregatirea fizica a unui sportiv au un impact extrem de pozitiv in formarea caracterului. Ele produc calități remarcabile: îndrăzneala, curaj și capacitatea de a-ti asuma riscuri rezonabile”.

“Și, dacă este sa vorbim despre sporturile de echipă, atunci spiritul de sustinere reciproca, echipa și solidaritatea reală, sunt de asemenea importante”, a mai remarcat Sanctitatea Sa.

Conform acestuia, sportul este bun pentru fiecare dintre noi, indiferent de profesie.

“Toate acestea creează calități minunate ale omului, care sunt necesare în viață, indiferent de ce face o persoană – dacă el este medic, inginer, om de afaceri, politician sau preot”, a subliniat Patriarhul.

Răspunzând întrebărilor unui corespondent al postului “Rusia-24”, Întâistătătorul Bisericii Ruse a declarat ca apreciaza enorm calitatea instalațiilor olimpice și activitatea designerilor și constructorilor.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci va avea loc peste doua zile, pe 7 februarie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.