Bahrain: Papa ii scrie Regelui Hamad bin Isa al-Khalifa

Papa Francisc i-a scris Regelui din Bahrain, Hamad bin Isa al-Khalifa (foto), încurajând prin aceasta consolidarea relațiilor bilaterale.

Regele Hamad bin Isa al-Khalifa l-a primit pe Arhiepiscopul Petar Rajic, Nunțiu Apostolic în Bahrain, ieri, la Palatul Sakhir, potrivit Agenției de Stiri Bahrain.

Arhiepiscopul Rajic, care este Nunțiu Apostolic în Kuweit, Bahrain si Qatar, și delegat apostolic în Peninsula Arabică, din 2009, i-a inmanat Regelui o scrisoare din partea Papei, cu cele mai bune urări pentru progresul și prosperitatea Bahrain.

Papa a atins problema relației dintre regatul arab și Vatican și a modalităților de consolidare a acesteia. Relațiile bilaterale au făcut progrese semnificative din 2008, după sosirea primului ambasador și întâlnirea dintre Papa Benedict al XVI-lea și liderul din Bahrain (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Regele Hamad bin Isa al-Khalifa i-a cerut Arhiepiscopului Rajic să transmită salutările sale Papei Francisc, laudand rolul Papei în promovarea toleranței și a coexistenței în lume. El și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea Bahrain-ului privind toleranța religioasă.

In Bahrain, Islamul este religie de stat, creștinii reprezentand aproape 9% din populație (catolici 5%). Hinduismul este si el prezent (6,5%).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.