ONU constrange Biserica, in favoarea avortului si homosexualitatii. Reactia Vaticanului

Vaticanul a declarat ca a luat act de raportul ONU (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), care il acuza de faptul că nu a eliminat problema abuzurilor asupra copilului. Vaticanul a criticat, insa, atitudinea exprimata in acelasi raport ONU, vizavi de problema avortului, numind-o “interferenta in invataturile Bisericii Catolice”.

“Vaticanul regreta sa vada… o încercare de amestec in învățăturile Bisericii Catolice, privind demnitatea persoanei umane si libertatea religioasa”, a spus Vaticanul, într-un comunicat lansat ieri.

Vaticanul a reacționat puternic la ceea ce a criticat ca fiind o “interferenta” în învățăturile Bisericii, in ce priveste avortul și homosexualitatea, după ce ONU i-a cerut instituției, conform aceluiasi raport, sa isi modernizeze și sa-si modifice atitudinile proprii.

Biserica a declarat că “își reafirmă angajamentul său in apararea și protejarea drepturilor copilului, în conformitate cu valorile morale și religioase oferite de doctrina catolică”.

Dupa ce Comitetul a declarat, în raportul său, că “zeci de mii de copii din intreaga lume” au fost abuzati sistematic, in ani, în cadrul Bisericii Catolice, acesta ii cere, mai apoi, Vaticanului să isi “revizuiască poziția privind avortul, care le expune unor riscuri evidente, privind viața și sănătatea, pe fetele insarcinate”.

In plus, raportul i-a mai cerut Vaticanului o mai mare flexibilitate în “identificarea circumstanțelor în care accesul la avort poate fi permis”.

De asemenea, raportul invita Biserica să “facă uz deplin de autoritatea sa morală, in condamnarea tuturor formelor de hărțuire, discriminare sau violență împotriva copiilor, pe baza orientării lor sexuale”, pentru a participa la efortul “dezincriminarii homosexualității” pe plan internațional.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.