Grodno, Belarus: Romania, prezenta la Festivalul ortodox de muzica “Kalozha”

37 de grupuri vocale, din 6 țări, vor lua parte la cea de-a 13-a ediție a Festivalului ortodox de muzica “Kalozha”, conform declaratiei directorului festivalului, Vladimir Lebetsky.

În plus față de corurile din Belarus, participanții la festival vor include 4 coruri din Rusia, 3 din Ucraina, 2 din Polonia și două din România și Armenia (cate un cor din fiecare țară).

Festivalul va avea loc la Grodno, pe 19-22 februarie. Ceremoniile de deschidere si inchidere a festivalului vor avea loc în Teatrul regional, pe 19 și 22 februarie, iar auditiile în Catedrala Acoperământul Maicii Domnului.

În acest an, programul va fi extins. Acesta va include si o prezentare de carte si expoziție de fotografie. Muzeul de Istorie a religiei, din Grodno, pregătește si el o expoziție de icoane. Casa de film Krasnaya Zvezda va asigura, la randul sau, proiectii gratuite de filme și documentare despre Biserica Ortodoxă.

Cerințele sunt ridicate, iar nivelul de performanță al participanților la festival crește de la an la an.

Festivalul de muzica bisericeasca “Kalozha” a fost înființat în Grodno, în 2002. În 2011, Ministerul Culturii din Belarus a prezentat stadiul de eveniment internațional pentru festival. In acest an, Grodno este capitala culturala a Belarusiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.