Turcia cenzureaza Internetul. Legea a fost aprobata. Erdogan, comparat cu Hitler

Parlamentul Turc a aprobat un proiect de lege – despre care aminteam in editiile anterioare de stiri – prezentat de guvernul lui Recep Tayyip Erdogan, de înăsprire a controlului asupra Internetului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform unor informatii oferite de serviciul specializat in productia de software si pagini web NetCreator [https://www.netcreator.ro] , care citeaza Ansa.

Opoziția consideră că restricțiile adăugate sunt un atac la libertatea de exprimare. Liderul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, a declarat că noile reglementări amintesc de anii negri ai dictaturii militare din 1980.

In timpul dezbaterii parlamentare, social democratul Hasan Oren l-a comparat pe Erdogan cu Adolf Hitler, spunând că “atunci cand a venit la putere a vorbit de consolidarea democrației în Turcia” iar acum “încearca sa puna în aplicare fascismul”. “Amintiți-vă că Adolf Hitler a folosit aceleași metode, atunci când a ajuns la putere”, conform Ansa.

Noile reglementări autorizează TIB, autoritatea de telecomunicații, sa închida o pagină web sau un site, fara aprobare judiciara prealabilă. De asemenea, ele le solicită furnizorilor de Internet sa stocheze date privind activitățile utilizatorilor web “timp de doi ani și să le pună la dispoziția autorităților”.

Guvernul a declarat că aceste modificări la Legea din 2007, care este deja considerată a fi una dintre cele mai restrictive din lume, sunt necesare pentru a spori gradul de protecție a vieții private, a copiilor, tinerilor și familiilor.

Conform viceprim-ministrului Bulent Arinc, “nu se poate vorbi despre o cenzură a Internetului”, în Turcia. Noile reglementări au ingrijorat UE si SUA, și au fost criticate de Reporteri fara Frontiere (RSF) și de Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), mai informeaza NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.