publicat în: Arhivă

Priveghere la Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin

Duminică seara, începând cu orele 19.00, la Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin, Prea Sfinţitul Părinte Nicodim, va oficia slujba Privegherii în cinstea pomenirii Întâmpinării Domnului.

Privegherea ca slujbă a Bisericii Ortodoxe este specifica numai Ortodoxiei, ea este una din cele mai frumoase alcătuiri de scară duhovnicească pe care, urcând, Dumnezeu Se coboră spre fiecare dintre noi, ea este slujba care ne umple mereu de bucuria aşteptării Praznicului, a Sărbătorii.

Începând cu acest an la Paraclisul Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin, înaintea marilor sărbători şi praznice împărăteşti se va săvârşi rânduiala Privegherii, ce cuprinde slujba Pavecerniţei celei mari unită cu Litia, slujba Utreniei şi Ceasul I, urmând ca a doua zi să se săvârşească slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos şi Sfânta Liturghie.

Această lucrare a fost binecuvântată la cumpăna dintre ani de Prea Sfinţitul Episcop Nicodim, întrucât este nevoie să cultivăm virtuţile, dar şi rugăciunea neîncetată, aceasta să nu lipsească de pe buzele şi inima noastră.