Soci (foto): Sportivii si antrenorii s-au strans in biserica, pentru a fi binecuvantati de Patriarhul Rusiei

Zilele trecute, Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii a oficiat o slujbă de Te Deum in Biserica Icoanei lui Hristos Nefacuta de Mana Omului.

Sportivii și sportivele din Moldova au participat la slujba, alaturi de frații lor ortodocși și surorile din Rusia, Ucraina și Belarus.

Adresandu-se celor de fata, Ierarhul a menționat: “Dragii mei, mi-am dorit foarte mult sa va intalnesc pe toti, aici, azi – sportivi din Rusia, Belarus, Ucraina și Republica Moldova, țări care sunt membre ale Bisericii noastre sfinte. Sunt foarte fericit că ne-am adunat aici să ne rugam pentru succesul și bunăstarea tuturor. Să ne rugăm la Dumnezeu, ca El să va daruiască putere, rapiditate și răbdare în perioadele dificile ale concursurilor.

Atunci când sunteti la linia de start, sa va amintiti cuvintele noastre – sa va concentrati pentru a obține acea putere interioară care să va duca la victorie. Iar acum, să ne rugăm pentru binele și pacea popoarelor și țărilor noastre, pentru frații noștri de credință și neam, care participă la aceste jocuri olimpice” , a încheiat Sanctitatea Sa Kirill.

După slujba, Întâistătătorul a binecuvântat echipele olimpice și a inmanat fiecarui sportiv cate o icoană a Mântuitorului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.