Dialog intre catolici si Bisericile Orientale Ortodoxe

Atitudinea de ospitalitate și de umilință a Papei Francisc față de liderii Bisericilor Ortodoxe Orientale, a avut un impact pozitiv asupra dialogului dintre catolici și reprezentantii acestor Biserici.

Conform Rev. Gabriel Quicke – citat de radioul Vaticanului – care se ocupă de relațiile cu Bisericile Orientale Ortodoxe in Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, a revenit în această săptămână din Kerala, India, unde a luat parte la cea de-a 11-a reuniune a Comisiei Internaționale Comune de Dialog Teologic între catolici și Bisericile Ortodoxe Orientale (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Cele două delegații au continuat, in cadrul reuniunii, discuțiile privind modul în care comuniunea deplină a fost exprimata în primele cinci secole, înainte de diviziunile aparute între diferitele Biserici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.