Ziua Mondiala a Casatoriei – duminica, 9 februarie – oportunitate imensa pentru Biserica

Într-o scrisoare trimisă tuturor Episcopilor din SUA, zilele trecute, Episcopul Richard Malone din Buffalo, presedinte al Comitetului Conferinței Episcopilor Catolici Americani privind Laicii, Căsătoria, Viața de familie și Tineretul, a salutat Săptămâna Națională a Căsătoriei, din Statele Unite ale Americii (07-14 februarie) și Ziua Mondială a Căsătoriei (duminică, 9 februarie), ca fiind adevarate oportunități “pentru sărbătorirea darului și binecuvântarii casatoriei și afirmarea și sprijinirea cuplurilor”.

Celebrarea Săptămânii Naționale a Casatoriei, în Statele Unite, a început în 2002, avand originile sale in Saptamana Internationala a Casatoriei. Ziua Mondială a Căsătoriei a avut loc in cea de a doua duminică din februarie a fiecărui an, începand din anul 1983.

În scrisoarea sa, Episcopul Malone a identificat numeroase resurse care pot fi de ajutor pentru episcopi, preoți, laici și lideri în promovarea, consolidarea și apărarea darului căsătoriei, ca uniune pe tot parcursul vieții unui bărbat și a unei femei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.