Departament de Studii Evreiesti, in cadrul Universitatii din Salonic

În timpul unei întâlniri care a avut loc in aceste zile, rectorul Universitatii Aristotel din Salonic (AUTH), Yannis Mylopoulos, și președintele comunității evreiești din oraș, David Saltiel, au cazut de acord privind infiintarea unui Departament de Studii Evreiești in cadrul Universitatii din Salonic.

Comunitatea evreiască din Salonic va finanța primul an de funcționare al Departamentului, care se asteapta să fie inclus în planul de învățământ al Facultății de Filosofie, începând cu anul universitar 2014-2015.

Departamentul de Studii Iudaice a existat in perioada 1930-1935, dar a fost suspendat de către dictatura Metaxas. Numarul evreilor din Tesalonic, înainte de Holocaust, se ridica la aproximativ 20% din populație.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.