publicat în: Arhivă

Misiune pentru persoanele nevăzătoare din Dobeta Turnu Severin

La sediul Asociaţiei Nevăzătorilor Români-subfiliala Drobeta Turnu Severin, reprezentanţi ai Sectorului Social al Episcopiei Severinului au donat in data de 29 ianuarie , 20 de exemplare din ,,Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel”.

Cartea biblică este scrisă în caracterul braille, fiind diortosită de Mitropolitul Clujului, ÎPS Bartolomeu Anania şi tipărită în scrierea specifică persoanelor cu deficienţe de vedere de Asociaţia Creştină Inerconfesională – Pro Lumina, de la Târgovişte.

O dată pe lună, membrii Asociaţiei se întâlnesc pentru a asculta de la un preot Cuvântul lui Dumnezeu dar şi pentru a arăta şi celolalţi talanţii pe care Dumnezeu i-a revărsat pentru fiecare om. Astfel, aici se săvârşesc diferite slujbe religioase dar se desfăşoară şi concursuri literare, jocuri de şah sau se intonează cântece ziditoare de suflet.

Tot în acest context, amintim şi faptul că în data de 26 ianuarie reprezentanţii Sectorului Social ai Episcopiei Severinului şi Strehaiei au donat 400 de cărţi ,,Noul Testament cu psalmi” deţinuţilor din penitenciarele din Mehedinţi.

Acţiunea social-filantropică desfăşurată astăzi se înscrie în efortul continuu a Eparhiei Severinului şi Strehaiei de a veni în sprijinul persoanelor care au nevoie de o făramitură de simţire umană, pe care aceştia au darul de a o transforma apoi într-un adevărat ocean de iubire creştină.