Mitropolitul Ilarion ii atrage atentia Ambasadorului Frantei in Rusia, asupra greselilor actuale

In aceste zile, președintele Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe (DECR), Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, s-a întâlnit la sediul DECR cu noul Ambasador al Franței în Federația Rusă, Jean-Maurice Ripert.

Mitropolitul Ilarion a mentionat, cu aceasta ocazie, ca Biserica Ortodoxă Rusă și Franța sunt legate prin relații bune, de lungă durată.

“În țara dumneavoastră, există o comunitate de compatrioți vorbitori de limbă rusă, mulți dintre ei fiind descendenți ai emigranților care au avut o contribuție considerabilă la dezvoltarea culturii și teologiei”, a spus el.

El și-a mai exprimat, de asemenea, bucuria față de faptul că o biserică ortodoxă rusească va fi în curând construita pe Quai Branly, in Paris (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Mitropolitul Ilarion și-a exprimat, in plus, îngrijorarea vizavi de modificările recente făcute legislației franceze privind familia, care le oferă cuplurilor de același sex oportunitate de a se casatori și de a adopta copii. El a subliniat că astfel de acțiuni sunt contrare normelor morale ale Creștinismului, care a ocupat un loc istoric important în viața societății franceze.

Președintele DECR a mai atras, de asemenea, atenția Ambasadorului Frantei asupra situației grave a creștinilor din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

“Așa-numita Primăvară Arabă a dus la o creștere a radicalismului din motive religioase și la dispariția aproape completă a comunităților creștine intr-o serie de state din regiune. Astăzi, privim cu îngrijorare la tragedia din Siria. Creștinii din această țară sunt supusi violenței și sunt nevoiti să-si părăsească propria țara”, a declarat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.