Informare Phare – „Centrul de consiliere pentru integrarea profesionala a tinerilor peste 18 ani, care au parasit sau se pregatesc sa paraseasca sistemul de stat privind protectia copilului”

În data de 29.01.2009 Arhiepiscopia Ortodoxă a Sibiului organizează a II a Sesiune de Informare cu privire la proiectul Phare „Centru de consiliere pentru integrarea profesională a tinerilor peste 18 ani, care au părăsit sau se pregătesc să părăsească sistemul de stat privind protecţia copilului”.

Proiectul este finanţat de către Uniunea Europeană, în cadrul Programului Phare 2006 „Măsuri de Incluziune Socială”. Valoarea estimată a acestuia este de 66.390 euro, din care 59.751 euro vor fi asiguraţi de Autoritatea Contractantă iar 6.639 euro vor fi alocaţi de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Sibiului.

Partenerii în cadrul proiectului sunt Asociaţia Ortodoxă Pentru O Lume Nouă Sibiu şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Sibiu, iar ca asociat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu.

La această întâlnire sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai centrelor de plasament de pe raza judeţului Sibiu, reprezentanţi din diferite ONG-uri de pe raza municipiului Sibiu, care vin în contact cu grupul ţintă, precum şi specialişti din cadrul unor licee sau şcoli de meserii, care ne-au sprijinit în identificarea şi informarea grupului ţintă.

Proiectul vizează reducerea şomajului şi creşterea şanselor de incluziune socială a tinerilor peste 18 ani care au părăsit sau se pregătesc să părăsească sistemul de stat privind protecţia copilului din judeţul Sibiu, Regiunea Centru şi se încadrează pe linia implicării Bisericii în asistenţa socială, folosind resurse si metode specifice normelor si standardelor europene.

În prezent, sunt în evidenţă 43 de tineri care beneficiază de următoarele servicii:

o evaluarea competenţelor dobândite în sistem formal/informal,

o informare cu privire la cerinţele de pe piaţa forţei de muncă,

o consiliere profesională în alegerea domeniului de activitate,

o asistenţă în vederea orientării/reorientării profesionale,

o servicii de mediere în vederea stabilirii de legături directe cu angajatori,

o consiliere în vederea menţinerii unui loc de munca.

Date de contact:

Centru de Consiliere, tel/fax: 0369/302407

Sibiu, str. Dealului. Nr. 13

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.