publicat în: Arhivă

Întâlnirea coordonatorilor filialelor ASCOR/LTCOR din judeţul Olt

Luni, 26 ianuarie, la sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Slatinei a avut loc întâlnirea coordonatorilor de filialelor Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi a Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români din judeţul Olt. La această întâlnire au participat: Daniel Micu – preşedinte ASCOR Slatina, inspector cultural în cadrul Episcopiei, Pr. Iagăru Mihai – Caracal, Pr. Grecu Spiru – Corabia , Pr. Ion Rizea – Balş, Pr. Bălănescu Valentin – Şerbăneşti şi Pr. Marian Mazilu – Scorniceşti.

A fost prezent şi Virgiliu Gheorghe, renumit teolog şi biofizician, venit în Slatina să susţină conferinţa din 25 ianuarie, care le-a împărtăşit celor prezenţi din bogata sa experienţă legată de mişcările de tineret din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Întâlnirea a avut drept scop înfiinţarea unor ligi de tineret în oraşele şi localităţile mai sus menţionate, Virgiliu Gheorghe, insistând pe partea liturgică: spovedanie deasă, atmosferă duhovnicească, rugăciune şi muzică psaltică.

De asemenea, a făcut câteva observaţii în legătură cu tinerii de azi, nevoia oamenilor de a se simţi ascultaţi, de a se cunoaşte, de a comunica întreolaltă, iar pentru aceasta a recomandat pelerinajele şi diferite alte activităţi menite să cultive comuniunea între persoane.

În a doua parte a întâlnirii s-a hotărât înfiinţarea de filiale ale Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români în fiecare oraş, iar la Şerbăneşti a unui grup parohial. S-a discutat şi aspecte legate de partea juridică şi actele necesare înfiinţării filialelor.

La sfârşitul întâlnirii a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Sebastian, care a încurajat această lucrare şi a promis să sprijine mişcările de tineret din Episcopia Slatinei. Astfel, în data de 8 februarie, în oraşul Corabia, în prezenţa preoţilor şi a profesorilor de religie din oraş, îşi va începe în mod oficial activitatea LTCOR., filiala Corabia.