Frontul de Sud: o noua grupare intra in lupta impotriva jihadistilor, dar si a regimului din Siria

Un nou front, format din 49 de formațiuni rebele siriene și numarand 30.000 de combatanți, si-a anuntat ieri intrarea in lupta împotriva fundamentaliștilor islamici și a jihadiștilor cu legaturi al-Qaeda, în războiul civil din Siria în curs de desfășurare, de partea insurgentilor care lupta împotriva regimului Președintelui Bashar al-Assad.

Numit “Frontul de Sud”, noua formatiune militara este formata din 49 de brigade de rebeli din orașele Damasc, Daraa, Homs, Quneitra și Suwayda.

“Noi suntem combatanți ai Siriei de Sud. Ne-am unit forțele, pentru o Sirie independenta, stabila si libera”, a declarat Frontul de Sud, într-un manifest care include lista tuturor brigăzilor inscrise, conform Ansa.

“Noi suntem vocea moderata și un scut puternic pentru poporul sirian. Luptăm pentru a elibera Siria de dictatura (lui Assad ) și de extremism. Luptăm in apararea dreptului poporului sirian de a alege un guvern reprezentativ”.

Frontul de Sud nu are niciun general, iar comandanții de brigadă au autoritatea de a acționa în conformitate cu principiile “adoptate in comun”, se explică în comunicat.

“Suntem fermierii, profesorii, muncitorii pe care ii vedeți în fiecare zi. Mulți dintre noi au fost soldați, care au dezertat atunci cand regimul a întors armele împotriva propriilor copii. Refuzăm să tacem în timp ce regimul isi ucide propriii copii”, declara manifestul, facand referire la valul de dezertări care a urmat represiunii sângeroase a protestelor in masa împotriva lui Assad, din 2011 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Noi reprezentăm mai multe clase sociale diferite. Scopul nostru este răsturnarea regimului Assad și oferirea unei sanse pentru un viitor mai bun tarii noastre”.

“Lucrăm pentru alcatuirea unui guvern care reprezintă cu adevărat oamenii, care să respecte minoritățile și care să asigure respectarea drepturilor și convingerilor tuturor sirienilor, fără discriminare etnică sau religioasă”, incheie manifestul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.