Kosovo: Episcopul Teodosie protesteaza impotriva arestarii lui Oliver Ivanovici

În urma arestarii recente, în Kosovo, a lui Oliver Ivanovici, un cunoscut politician, Episcopul de Ras și Prizren, Teodosie, a emis următorul apel:

“Arestarea președintelui inițiativei cetățenești ‘Serbia, democrație, justiție’ și candidat pentru funcția de primar in nordul Kosovska Mitrovica, Oliver Ivanovic, i-a socat profund pe sârbii din Kosovo și Metohija, în special pe cei care îl cunosc ca activist pentru salvarea viitorului poporului nostru în aceste teritorii.

Decizia EULEX, de a iniția proceduri penale împotriva lui Oliver Ivanovic, este primită de către poporul nostru ca o acțiune motivată politic și care cauzează probleme și ingrijorari în această perioadă dificilă.

Discutand cu clerul nostru, cu ordinul monahal și credincioșii, in semn de solidaritate sinceră cu Oliver Ivanovic și familia sa, în calitate de Episcop de Ras și Prizren, voi trimite o scrisoare deschisă adresata EULEX, solicitand să-i fie acordata acuzatului posibilitatea de a se apăra, lasandu-l in libertate, față de acuzațiile aduse de către ministerul public”.

Liderul inițiativei cetățenești “Serbia, democrație, justiție”, Oliver Ivanovic, a fost arestat la sfarsitul lunii ianuarie și dus la centrul de detenție din Pristina.

Motivele arestarii sau ale procesului acestuia, conform avocatului sau, Nebojša Vlaic, sunt fictive și nefondate. Ivanovic este acuzat de crime făcute în 1999 și 2000, victimele fiind albanezi kosovari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.