Cipru si Vatican: Conservarea monumentelor, bisericilor si moscheilor. Rolul Ciprului in zona

Problema Ciprului și necesitatea conservarii monumentelor, bisericilor și moscheilor din Cipru s-au numarat printre problemele despre care Ministrul de Externe al tarii, Ioannis Kasoulides (foto), a discutat cu Ministrul Afacerilor Externe al Vaticanului, Arhiepiscopul Dominique Mamberti, în timpul unei întâlniri recente care a avut loc la Vatican (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform unui raport CNA.

În declarațiile pentru presă, care au urmat întâlnirii, Kasoulides arata ca s-a mai discutat, de asemenea, despre rolul pe care Ciprul il joacă în combaterea terorismului, traficului de materiale necesare armelor de distrugere în masă, traficului de ființe umane, o problemă de interes special pentru Papa Francisc, precum și în politica externă. In acest sens, politica Ciprului pare a fi orientata spre transformarea rezervelor de hidrocarburi într-un instrument al păcii, dupa cum au fost cărbunele și oțelul în Europa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.