Alegeri in Egipt: cu cine va vota Biserica?

Pr. Helmi Amin (foto), secretarul general al Consiliului Egiptean al Bisericii, un grup care ii reunește pe copții, catolicii, anglicanii, grec-ortodocsii și cultele evanghelice din Egipt, a declarat ca grupul nu va sprijini niciun candidat în alegerile prezidențiale care vin.

“Consiliul nu joaca niciun rol politic, dar participam la alegerile nationale, pentru că suntem parte a acestei națiuni”, a declarat părintele Helmi Amin, într-un interviu pentru publicatia araba Al-Ahram, odata cu marcarea primei aniversari a formării Consiliului.

Amin a spus că Biserica nu se amesteca in politică și ca nu ii “îndeamna” pe oameni să voteze pentru un candidat anume, referindu-se in special la șeful militar Abdel-Fattah El-Sisi, care este așteptat în mare parte sa câștige.

“Publicul este acum conștient care este cel mai potrivit sa slujeasca tara si sa-i fie credincios”, a spus Amin.

Consiliul a fost format de către Papa Tawadros al II-lea, capul Bisericii Ortodoxe Copte din care fac parte aproximativ 90% din creștinii din Egipt. Ideea de start a apartinut, de fapt, predecesorului său, Papa Shenouda (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), conform Episcopului Helmi Amin, șeful actual al Consiliului.

Creștinii constituie aproximativ 10% din populația țării, acestia plângandu-se în mod regulat de o lipsa de drepturi și oportunități, și de atacurile extremiștilor islamiști in tara.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.