publicat în: Arhivă

20 de ani de la mutarea la Domnul a părintelui MARC NICAISE – Slujbă de pomenire

Au trecut 20 ani de când părintele Marc Nicaise, paroh al parohiei Sfânta Treime şi Sfinţii Cosma si Damian, ne-a părăsit!

În numele soţiei sale, Renee, anunţăm oficierea unei slujbe de pomenire, după Sfânta Liturghie, duminică, 1 februarie 2009, la Biserica Sfinţii Siluan şi Martin din Bruxelles, (73 rue de Bosnia).

Liturghia începe la 10 am.

Parintele MARC Pere – repere

Părintele Mark (Hughes) Nicaise s-a născut la 22 noiembrie 1927. La 31 de ani, el a fost botezat cu numele Mark, la Biserica Saint Denis din Paris de către părintele Eugrafe Kovalesky. Parohia Adormirea Maicii Domnului de la Bruxelles a fost inaugurată chiar cu ocazia botezului propriului său fiu, Jean-Baptiste (†). Părintele Mark a fost hirotonit diacon de către episcopul Ioan Maximovitch din Shanghai, în ziua de Sfântul Ştefan. Arhiepiscopul Jean de Saint Denis l-a hirotonit diacon.

La 1 noiembrie 1968, a fost inaugurată parohia Sfintei Treimi (rue Capitaine Crespel). Diaconul Mark a fost hirotonit preot în Catedrala Alexander Nevski din Paris de către Arhiepiscopul Georges (Tarasoff) de Syracuse (Patriarhia Ecumenică). Părintele Marc Nicaise a contribuit la crearea mai multor parohii, inclusiv Sfântul Andrei din Gent.

Părintele a slujit regulat în parohia din Leuven şi, de asemenea, într-un azil de bătrâni din Elouges. El a colaborat cu Mitropolitul Panteleimon de Belgia şi alături de alte personalităţi de religie ortodoxă, din Belgia. S-a mutat la cer, la 31 ianuarie 1989.