Preoţii şi teologii elveţieni denunţă „regresia” Vaticanului

Mai mult de 200 de preoţi şi teologi din Elveţia şi-au exprimat joi dezacordul privind ridicarea excomunicării celor 4 episcopi fundamentalişti, de către Papa Benedict XVI, afirmând că acesta a fost parte dintr-o serie “extrem de regresivă”.

Într-o scrisoare deschisă, la Conferinţa Episcopilor Elveţieni (CES), semnatarii au găsit reabilitarea Episcopului Richard Williamson, care a ţinut un discurs negaţionist despre Holocaust, scandaloasă şi foarte problematică pentru relaţia evrei-creştini.

În opinia lor, această decizie este o sursă de îngrijorare cu privire la tendinţele Vaticanului. Semnatarii s-au arătat mulţumiţi de poziţia adoptată de către CES.

Într-o declaraţie lansată marţi, episcopii elveţieni s-au dezis de ridicarea excomunicării impuse de Vatican.

“Noi, episcopii elvţieni (…) rugăm membrii Comunităţilor Evreieşti din Elveţia să scuze iritaţia care a avut loc în ultimele zile”, a scris Conferinţa Episcopilor din Elveţia (CES).

Ei au descris ca fiind “total inacceptabile” cuvintele episcopului britanic fundamentalist din mişcarea Ecône (cantonul elveţian Valais), care recent a negat existenţa camerelor de gazare şi a redus Holocaustul la “200.000 – 300.000 de morţi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.