publicat în: Arhivă

O casă memorială, Maica Tereza, la Skopje, locul său natal

O casă memorială în memoria Maicii Teresa a fost inaugurată vineri la Skopje, capitala Macedoniei, acolo unde este locul de naştere al celei ce urma să primească Premiul Nobel pentru Pace în 1979, declară AFP.

Această casă memorială, în care au fost puse la un loc diferite documente referitoare la activitatea din viaţa Maicii Teresa, a fost construită pe fostul amplasament al unei biserici catolice.

A fost biserica în care mica Agnes Gonxha Bojaxhi, născută în septembrie 1910 într-o familie albaneză, la Skopje, fusese botezată.

Clădirea acestei case memoriale a fost finanţată de către Ministerul Culturii macedonean, precum şi de alţi câţiva donatori.

Maica Teresa şi-a petrecut copilăria în acest oraş, înainte de a pleca, la 18 de ani, în Irlanda şi apoi în India, unde a înfiinţat, la Calcuta, ordinul Misionarele carităţii”. Ea a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979.

Maica Teresa a murit în septembrie 1997, la varsta de 87 de ani. Ea a fost beatificată de Papa Ioan Paul al II-lea in 2003.