Ianukovici ascuns in Muntele Athos, conform unor informatii din strainatate

Potrivit unor surse străine care au refuzat sa-si dea numele, amintite de ediția internațională a ziarului grecesc “Kathimerini” și de corespondentul său în capitala Ucrainei, s-a raportat ca fostul Președinte ucrainean Viktor Ianukovici s-ar ascunde în Muntele Athos din Grecia.

Corespondentul local al ziarului a declarat că zvonul nu a fost confirmat pana în acest moment, dar ca in mass-media locala exista rapoarte despre fugarul Ianukovici, care ar fi parasit țara, pentru comunitatea monahală semi-autonoma din Grecia, situata în peninsula de nord greceasca Halkidiki.

Fostul președinte ucrainean, care a fugit din Kiev în noaptea de 21 februarie, în urma protestelor masive care au avut loc pe strazile capitalei, si care au dus la inregistrarea mai multor decese, a fost ulterior pus sub acuzare de către Parlamentul Ucrainean și eliberat din funcție, după ce televiziunea a prezentat o adresa, in care acesta refuza sa demisioneze (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In ziua de 24 februarie, s-a anunțat că Ianukovici a fost pus pe lista celor mai căutați ucraineni și că un caz penal a fost deschis împotriva acestuia, pentru a răspunde in fata acuzațiilor legate de moartea celor 82 de protestatari din Kiev, de săptămâna trecută.

În ultimele zile, o serie de alte rapoarte declarau ca fostul Președinte ucrainean si-ar fi găsit loc de refugiu în Austria, Rusia, Belarus și chiar in Emiratele Arabe Unite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.