In Ucraina sunt distruse chiar si statuile istorice, inchinate soldatilor care au aparat patria

Totul a început cu o serie de statui ale lui Lenin, care au fost daramate de către protestatari, în toată țara – afirma radioul Vocea Rusiei, intr-un raport decent. Mulțimea a aplaudat și a sprijinit asta, fericita ca amintirea comunista se sterge. Iar in timp ce toată lumea era cu atentia blocata asupra evenimentelor din Piața Independentei din Kiev, utilaje grele distrugeau unul dintre monumentele din Dneprodzerjinsk.

La scurt timp după aceea, statuia “Soldatului Sovietic”, din regiunea Lvov, a fost si ea demolata si eliminata, desi acela era locul de comemorare a mii de soldați care au murit in apărarea țării, nepurtand nimic din trecutul politic, mai afirma raportul radioului. Monumentul consta dintr-o Flacara Eterna, facand referire la Mareșalul Mihail Kutuzov, un comandant militar faimos in lupta împotriva lui Napoleon.

Următorul pas spre occidentalizare – mai avertizeaza radioul – a fost scoaterea din Parlamentul Ucrainean a Stelei Sovietice. În acelasi timp, sute de imagini de pe Internet confirma prezenta simbolurilor naziste și a drapelelor, peste tot în centrul orașului. Ar trebui remarcat faptul că semnul Wolfsangel, inversat orizontal, este exact simbolul oficial al Sectorului de Dreapta al Ucrainei, una dintre forțele cele mai active în timpul recentelor ciocniri din Ucraina – incheie Vocea Rusiei, care amintea in rapoarte anterioare ca Rusia a reactionat puternic impotriva acestor gesturi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.