715 noi planete, descoperite de Telescopul spatial Kepler – NASA

NASA a anunțat, ieri, descoperirea unui lot de planete noi – 715 la numar – in afara totalului de aproximativ 1.000 de planete care au fost identificate deja în galaxia noastră (foto: NASA model grafic).

NASA afirma ca patru dintre aceste planete se incadreaza în ceea ce se numește “zona locuibilă”, ceea ce înseamnă că pe planetele în cauză ar putea exista viata.

Planetele orbiteaza 305 stele diferite, si au fost descoperite de către telescopul spațial Kepler și verificate prin utilizarea unei noi tehnici. Oamenii de stiinta se asteapta ca, prin aceasta noua tehnica, sa fie posibile noi descoperiri planetare, mai frecvente și mai detaliate. Observatorul Spațial Kepler a fost lansat în martie 2009 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și reprezinta prima misiune NASA de găsire a planetelor similare cu Pamantul, aflate in “zona locuibila” sau apropiindu-se de ea.

Conform lui Jack Lissauer, un om de stiinta planetara al NASA Ames Research Center din California, citat in ultimele ore de CNN, Observatorul va putea să descopere de 20 de ori mai multe planete, decât s-a descoperit vreodata, inainte de acesta.

Noua tehnica se numeste “Verificare prin Multiplicitate” și se bazează pe logica probabilitatii. Echipa nu mai caută “orbește”, ci se concentrează, în schimb, pe stelele despre care tehnica sugerează care ar fi susceptibile ca ar avea mai mult de o planeta pe orbita lor.

NASA spune ca aproape toate planete descoperite de Kepler, sunt mai mici decât Neptun, care este de patru ori mai mare decât Pământul.

Una dintre planete este aproximativ de doua ori mai mare decat Pamantul si orbiteaza o stea cu o marime de jumătate din dimensiunea Soarelui Pământului, într-un ciclu de 30 de zile.

Celelalte trei planete aflate în “zona locuibila” sunt, de asemenea, aproximativ de două ori mai mari decat Pământul. Oamenii de stiinta au declarat ca tehnica multiplicitatii este axata, mai intai, pe descoperirea unor planete apropiate de steaua lor, și apoi se concentreaza pe găsirea celui mai mare procentaj de descoperire a unor noi planete care ar putea avea un climat de viață cum ar fi cel de pe Pământ.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.