Siria: Presedintele Bashar al-Assad hotarat sa coopereze cu Iranul, impotriva teroristilor

Președintele sirian Bashar al-Assad (foto) a reiterat necesitatea mentinerii cooperarii cu Iranul, în scopul “luptei împotriva extremismului și terorismului” in regiune, conform unui raport recent al agenției oficiale de știri SANA.

Assad a făcut această declarație, în cadrul unei intalniri care a avut loc la Damasc, cu președintele Comitetului Național de Securitate, Alaeddin Boroujerdi.

Regimul sirian ii califică pe toti rebelii înarmați din țară, ca fiind “teroristi”. Assad a declarat ca Siria trebuie să se coordoneze cu Iranul, pentru a-si “unifica pozițiile față de școala de gandire Wahhabi, care reprezintă cea mai mare amenințare la adresa popoarelor din țările noastre și din lume”, a raportat SANA.

Doctrina Wahhabi, o ramura conservatoare a Islamului sunnit, este îmbrățișata de către monarhia Arabiei Saudite, care este cel mai mare rival al Iranului siit în Orientul Mijlociu, conform Ansa.

Arabia Saudită tine partea rebelilor sirieni, împotriva lui Assad care aparține sectei Alawite, o ramură a musulmanilor șiiți.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.