Haosul revine in Irak: episcopii catolici fac apel la oameni sa reactioneze

Intr-o declaratie lansata cu o zi in urma, pentru agentia Fides, episcopii catolici din Irak le-au cerut tuturor irakienilor să “reacționeze împotriva violențelor sectare și a ciocnirilor dintre facțiunile politice, care imping în prezent țara, înapoi, în haos”.

Fides a raportat că declarația le-a cerut creștinilor să se roage în timpul Postului Mare, “pentru a obține darul păcii și securității în întreaga țară”.

“Liderii politici și sociali au fost îndemnați să se angajeze într-un dialog, pentru a gasi soluții prompte la criza la nivel național și, astfel, să se pună capăt violenței”.

Episcopii au mai facut apel, de asemenea, la emigranți, să revina în patria lor.

Declarația a fost făcută de catre episcopi in cadrul unei intalniri, la care, pentru prima data, au participat superiorii ordinelor și congregațiilor religioase.

Reuniunea a ales si un nou secretar, în persoana Episcopului Shlemon Warduni (foto), Episcopul caldeean auxiliar de Bagdad. El va fi asistat de către Arhiepiscopul Yousef Abba, Arhiepiscop de Bagdad al sirienilor catolici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.