Monarhie in Serbia: cea mai buna solutie pentru tara

“Nu este nevoie sa se organizeze un referendum în care cetățenii sa poata decide privind revenirea monarhiei, pentru că tatăl meu, Petar II Karadjordjevic, a fost indepartat în mod ilegal și nu a abdicat”, a spus Prințul Aleksandar Karadjordjevic al II-lea, pentru “Telegraf”.

“Nedreptatea poate fi corectată cu dreptate. Imaginea și reputația internațională a Serbiei va fi mult îmbunătățita. Stabilitatea, continuitatea și neutralitatea funcției de șef al statului și unitatea ar putea fi stabilite aici, așa cum este cazul Norvegiei, Suediei, Danemarcii, Japoniei…”, a spus prințul, într-un interviu pentru “Dnevnik”, atunci când a fost întrebat, ce s-ar schimba în poziția internațională a Serbiei, în cazul in care oamenii ar decide să restaureze monarhia, printr-un referendum.

Aleksandar Karadjordjevic II spune ca, în caz contrar, el va rămâne neutru în alegerile care vor avea loc pe 16 martie, așa cum a fost întotdeauna. “Partidele politice, uneori, isi adapteaza acțiunile lor la condițiile actuale și la unele mici capricii, ignorând marile idei scrise în programele proprii”, a spus el, adăugând că, în convingerea sa profundă, o monarhie constituțională parlamentară ar fi cea mai bună soluție posibilă pentru Serbia.

“Cu mine, pe această temă, sunt de acord nu doar membrii Coroanei, ci multi alti intelectuali proeminenți, precum și cetățenii de rând. Sper sincer că Serbia va merge, în curând, pe această cale”, a spus el.

Prințul Aleksandar Karadjordjevic al II-lea a mai vorbit, conform Patriarhiei Moscovei, despre participarea sa la rugăciunea națională cu Președintele Barack Obama, in Washington: “Toata lumea a fost foarte prietenoasa și foarte curioasa vizavi de Serbia și de regiunea noastră. Țara noastră și regiunea nu sunt bine cunoscute. Din când in cand, mai apar știri negative și ele atrag întotdeauna atenția. În ceea ce privește activitatea și investitiile de aici, ei doar intreaba, in cea mai mare parte, pentru că noi, ca țară, nu luam măsuri organizate în scopul prezentarii noastre. Trebuie sa călătorim și sa promovam investițiile în Serbia, iar grupul-țintă ar trebui să fie potențialii investitori, pe care sa-i aducem aici si sa-i răsfățam cu ospitalitatea noastră”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.