Ucraina: Rusii isi aduc acasa, la loc sigur, icoanele vechi expuse in Kiev, inchizand mai devreme o expozitie

Mai multe icoane din secolele XV-XVII, din colecția Muzeului Andrei Rubliov, care au fost expuse la Kiev, au revenit ieri la Moscova, conform directorului muzeului, Ghenadie Popov, citat de jurnalul Vecernia Moskva.

El a specificat ca nu trebuie sa se creeeze nelinisti. “Este absolut normal să luam icoanele din imprejurarile nefavorabile. Icoanele trebuie să fie ambalate cu grijă. Seful restaurator al Muzeului Rubliov s-a aflat acolo. Singurul lucru pe care l-am făcut, este că am închis expoziția mai devreme”, a declarat Popov.

Icoanele fusesera asigurate cu un milion de euro, conform directorului “Rossotrudnichestvo” in Ucraina, Constantin Vorobiev. “Dar, in acest caz nu este vorba de bani. Astăzi, oficialii Ambasadei Rusiei în Ucraina și Centrul nostru de Știință și Cultură Rusa din Kiev, lucrătorii muzeului din Rusia și Ucraina nu precupetesc niciun efort pentru a aduce comoara noastra națională, în siguranță, înapoi în Rusia”, a mai spus el, ieri, conform Interfax.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.