Ucraina: daca se va declansa un razboi religios, atunci el va fi mai teribil decat cel economic

Loctiitorul Mitropolitului Kievului, Onufrie de Cernăuți și Bucovina, este rezervat cu privire la perspectivele dialogului cu shismaticii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Dialogul este posibil, dar nu vad ce rezultate ar avea. Putem face concesii în economie, dar nu în reguli și canoane, fiindca nu poti invata una si face alta”, a spus Mitropolitul, la întâlnirea cu președintele in functiune al Verkhovnaya Rada, Alexander Turchinov, si cu reprezentanții Consiliului Bisericilor din Ucraina și ai organizațiilor religioase, conform ediției ucrainene a jurnalului Kommersant, de ieri.

Potrivit acestuia, “Biserica ar trebui să fie stabilita pe temelia iubirii”. “Nimic bun nu va putea rezulta, în astfel de timpuri necajite. Lucrurile pozitive apar atunci când este pace”, a accentuat locțiitorul, citat de Interfax.

El a menționat că, “dacă un război religios se va declanșa în Ucraina, angrenand în el Bisericile”, atunci acesta va fi mai teribil decât războiul economic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.