Ucraina: incercari agresive de capturare a bisericilor Patriarhiei Moscovei. Reactii dure

Centrul pentru Drepturile Omului, al Consiliului Mondial al Poporului Rus, este preocupat de încercările de capturare a bisericilor Patriarhiei Moscovei.

“Așa cum am vazut, incercarea de a profita de bisericile si manastirile Bisericii canonice Ucrainene a Patriarhiei Moscovei a devenit si mai recenta”, a declarat directorul Centrului pentru Drepturile Omului, Roman Silantyev, pentru Interfax.

El a subliniat că “grupurile religioase care initiaza astfel de capturi, detin propriile lor comunități în Rusia”. ”În cazul în care încercările de capturare a bisericilor se vor derula in continuare, Centrul pentru Drepturile Omului, WRPC, este gata sa inițieze procesul de recunoaștere a unor astfel de organizații ca fiind extremiste, odata cu lichidarea birourilor lor rusești și interzicerea patrunderii activiștilor lor in Rusia”, a declarat acesta, intervievat de agentie.

După cum s-a raportat, reprezentanții auto-proclamatei Patriarhii de Kiev (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) au amenințat să arunce cu “cocktail-uri Molotov” asupra constructiei administrației eparhiale din regiunea Sumy a Ucrainei. Acestia au sosit cu autobuzele, in Lavra Pociaev, din regiunea Ternopol. Serviciul de presa al Lavrei a raportat că schismaticii au pregătit o actiune provocatoare, care nu le-a reusit.

Consiliul Mondial al Poporului Rus este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 1993. Oficiali guvernamentali, membri ai ONG-urilor, clerici de rang inalt, profesori universitari, studenți, oameni de știință și personalități culturale iau parte în mod tradițional la sesiunile acestuia.

Consiliul este condus de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. Consiliului Mondial al Poporului Rus i-a fost conferit un statut special, consultativ, în cadrul ONU, în anul 2005.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.