publicat în: Arhivă

Ciprul si Rusia: discutii pe teme Pan-Ortodoxe intre lideri

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe (DECR), a vizitat Ciprul, cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Președintele DECR a vizitat Episcopia de Tamassos și Orini, a Bisericii Ortodoxe a Ciprului.

Mitropolitul Isaias de Tamassos și Orini i-a prezentat, oaspetelui, Centrul Mitropolitan nou construit și i-a amintit activitățile sociale, educaționale și caritabile, multiple, efectuate în Episcopie.

Ierarhii au continuat conversația lor frățească si în timpul cinei. Ulterior, Mitropolitul Ilarion s-a întâlnit, la Nicosia, cu Preafericirea Sa Arhiepiscopul Chrysostomos al Noii Iustiniene si Ciprului. Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk i-a transmis Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului salutări frățești din partea Sanctitatii Sale Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

Printre subiectele discutate la întâlnire, s-a numarat si cooperarea între Bisericile Ortodoxe locale și diverse aspecte ale relațiilor bilaterale dintre Biserica Rusă și Biserica din Cipru.

Inainte de revenirea in tara, Mitropolitul Ilarion s-a mai întâlnit, de asemenea, cu Stanislav Osadchiy, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Cipru.

Va reamintim ca Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe se vor intalni, saptamana viitoare, la Constantinopol, la invitaţia Sanctităţii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu (5-9 martie) in vederea pregătirii Sinodului Pan-Ortodox.