publicat în: Arhivă

Patriarhul Romaniei publica o noua carte: Stiinta Mantuirii – Vocatia mistica si misionara a teologiei

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut o nouă carte a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu titlul: Știința Mântuirii – Vocaţia mistica şi misionară a teologiei.

Volumul este structurat în șapte părți, după cum urmează:

1.TEOLOGIA – ŞTIINŢA MÂNTUIRII ŞI A VIEŢII VEŞNICE2.TEOLOGIA – ŞTIINŢA ÎNVIERII ŞI A BUCURIEI3.TEOLOGIA – ŞTIINŢA RUGĂCIUNII UNITĂ CU FILANTROPIA4.TEOLOGIA – O LITURGHIE A GÂNDIRII5.TEOLOGIA – ŞTIINŢA MISIUNII SFINTE6.ŞTIINŢĂ ŞI CREDINŢĂ7.CULTUL – SÂMBURE AL CULTURIIVolumul “Știința Mântuirii – Vocaţia mistica şi misionară a teologiei”, semnat e Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel, con­ţine studii, articole, conferinţe, alocuţiuni, prelegeri şi mesaje elaborate de-a lungul anilor, unele dintre ele fiind publicate în reviste de specia­litate din ţară sau străinătate, sau în volume colective.

Conform unui comunicat de ultima ora al Patriarhiei Roamane, pentru a deveni mai accesibil pentru cititori, textul iniţial a fost uşor revizuit, adaptat şi actualizat. De asemenea, unele titluri au fost modificate, pentru o mai bună coerenţă tematică a volumului.