Darfur: un ONG american expulzat pentru că deţinea un stoc de Biblii în arabă

Un ONG-ist american care lucra în Darfur, a fost expulzat din această regiune din vestul Sudanului, pradă a războiului civil, pentru că deţinea un stoc mare de Biblii în arabă, a declarat sâmbătă un oficial sudanez citat de agenţia oficială Suna .

Organizaţia umanitară “Thirst No more”, cu sediul în Texas (sud-vestul Statelor Unite) şi denumirea identică cu cea a unei mişcări evanghelice, a realizat mai multe proiecte şi planuri de extindere a accesului la apă potabilă în provincia de Nord – Darfur.

Membrii organizatiei au recunoscut că aveau în posesia lor peste 3400 Biblii în limba arabă, reprezentând astfel o încălcare a legilor ce reglementează înregistrarea organizaţiilor manitare care lucrează în Sudan, conform unui responsabil sudanez.

ONG-ul nu a fost în măsură să explice autorităţilor de ce a stocat aceste Biblii, a spus agenţiei Suna, Osmane Hussein Abdallah, comisarul european pentru ajutor umanitar în Nord – Darfur.

Zeci de organizaţii non-guvernamentale activează în Darfur, unde războiul civil a ucis 300.000 de persoane şi 2,7 milioane au fost strămutate, începând din anul 2003. Autorităţile sudaneze estimează la 10.000 numărul de decese din acest complex conflict.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.