publicat în: Arhivă

Darfur: un ONG american expulzat pentru că deţinea un stoc de Biblii în arabă

Un ONG-ist american care lucra în Darfur, a fost expulzat din această regiune din vestul Sudanului, pradă a războiului civil, pentru că deţinea un stoc mare de Biblii în arabă, a declarat sâmbătă un oficial sudanez citat de agenţia oficială Suna .

Organizaţia umanitară “Thirst No more”, cu sediul în Texas (sud-vestul Statelor Unite) şi denumirea identică cu cea a unei mişcări evanghelice, a realizat mai multe proiecte şi planuri de extindere a accesului la apă potabilă în provincia de Nord – Darfur.

Membrii organizatiei au recunoscut că aveau în posesia lor peste 3400 Biblii în limba arabă, reprezentând astfel o încălcare a legilor ce reglementează înregistrarea organizaţiilor manitare care lucrează în Sudan, conform unui responsabil sudanez.

ONG-ul nu a fost în măsură să explice autorităţilor de ce a stocat aceste Biblii, a spus agenţiei Suna, Osmane Hussein Abdallah, comisarul european pentru ajutor umanitar în Nord – Darfur.

Zeci de organizaţii non-guvernamentale activează în Darfur, unde războiul civil a ucis 300.000 de persoane şi 2,7 milioane au fost strămutate, începând din anul 2003. Autorităţile sudaneze estimează la 10.000 numărul de decese din acest complex conflict.