publicat în: Arhivă

Religie şi societate în Europa de Est – serie de prelegeri ţinute în Käfigturm, Berna

În Käfigturm, Berna (Forumul Politic al statului), a început pe 20 ianuarie 2009 o serie de prelegeri având ca temă „Religia şi societatea în Europa de Est”. Prelegerile se vor desfăşura de-a lungul a şapte întâlniri în colaborare cu Biblioteca Elveţiană pentru Europa de Est şi continuă o tradiţie care aduce în prim plan aspecte asemănătoare.

Referatele vor fi prezentate începând cu ora 19:00. Programul detaliat poate fi accesat pe pagina de web www.kaefigturm.admin.ch. Intrarea este liberă.

Europa de Est şi societăţile ei au fost marcate de diversitatea religiilor şi a confesiunilor. Cum au influenţat aceste aspecte modul de a gândi şi de a acţiona al oamenilor din această regiune? Ce rol au jucat şi joacă ele în dezvoltarea socială, politică şi culturală a Europei? Cum este caracterizată relaţia dintre Biserică şi stat? Acestor chestiuni se vor dedica prelegerile organizate de către Forumul Politic al statului elveţian şi Biblioteca Elveţiană pentru Europa de Est.

Următoarea prelegere se va ţine pe data de 3 februarie 2009. Va prezenta Katharina Kunter de la Universitatea din Karlsruhe. Tema referatului este „Cu Biblia şi hotărârile de la Helsinki” şi dezbate însemnătatea catolicismului şi protestantismului în renaşterea socială a Europei de Est în perioada 1989-1990.

Detalii pot fi obţinute la telefon: 031 / 322 70 07 sau 031 / 322 27 84, sau la adresa de mail: kaefigturm@bk.admin.ch

Centrul de cercetare ecumenica Sibiu / InfoEcum