Darurile celor Trei Magi de la Rasarit, destinate Pruncului Iisus, au sosit in Moscova

Unele dintre cele mai importante relicve creștine, Darurile Magilor pentru Pruncul Iisus, au fost aduse din Salonic – Grecia, la Moscova, în ajunul Crăciunului ortodox (C.Iul.), pentru ca oamenii sa se poata inchina la ele inca din aceasta noapte, conform VoR (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Darurile celor Trei Magi de la Rasarit au părăsit Manastirea Agiou Pavlou (Sfantul Pavel) din Muntele Athos – Grecia, pentru prima dată din secolul al 15-lea. Moaștele sunt însoțite de o delegație de frați din manastire, condusa de Arhimandritul Parfenie (Mourelatos), care a vietuit in Athos de mai mult de 50 de ani.

Conform radioului Vocea Rusiei, pe aeroportul Vnukovo-3, delegația a fost primită de către reprezentanți ai conducerii Moscovei, ai Bisericii Ortodoxe Ruse, precum și de șefii Fundatiei Sfântul Vasile cel Mare, care au organizat călătoria relicvelor in Rusia. Racla cu Darurile celor Trei Magi a fost condusa in cladirea aeroportului, unde s-a oficiat o rugăciune publică.

Relicvele vor fi afișate in Moscova, la Catedrala Hristos Mântuitorul, care va fi deschisa credincioșilor zilnic, dupa un program 8:00-23:00, pana pe 13 ianuarie. Este de așteptat ca cel puțin 200.000 de credincioși sa vina sa vada și să se închine la relicvele din Moscova, conform radioului Vocea Rusiei.

Pe 14 ianuarie, racla cu Darurile Magilor de la Rasarit va fi dusa in Sankt Petersburg, unde va fi asezata spre inchinare pentru pelerinii Mănăstirii Novodevici, până pe 17 ianuarie. Ulterior, Darurile Magilor vor fi asezate spre inchinare la Casa de Caritate din Minsk, pe 18-24 ianuarie, și in Lavra Pechersk din Kiev, in perioada 25-30 ianuarie.

Darurile Magilor din Rasarit – aur, smirna si tămâie – ​​se prezinta astfel: aurul este turnat in 28 de plăcute pătrate și triunghiulare, puternic ornamentate, măsurand 5-7 centimetri. Tămâia și smirna sunt asezate în sfere inchise la culoare, măslinii, in numar de 70.

La scurt timp dupa Adormirea Maicii Domnului, Fecioara Maria a dat aceste Daruri unor femei drepte in numar de 9. Ulterior, aceste relicve au fost aduse in Bizanț și, după cucerirea turcă din 1453, ele au fost luate la Muntele Athos, de către o călugăriță sârboaica, Maria.

Călugării din Athos marturisesc ca Darurile celor Trei Regi au putere vindecatoare, prin urmare, acestea atesta venirea lui Hristos în această lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.