Europa trebuie sa inceteze sa mai impuna natiunii noastre, ideile sale extraterestre!

Patriarhul Georgiei i-a cerut Europei sa nu-si impuna propriile idei extraterestre, națiunii. Patriarhul Ilia al II-lea al Intregii Georgii i-a cerut Uniunii Europene să tina seama de interesul Georgiei de a-si pastra valorile tradiționale.

“Uniunea Europeană ar trebui să țină seama de opiniile noastre tradiționale și sa nu isi mai impuna idealurile “casatoriei” intre persoane de acelasi sex și al familiei formate din persoane de acelasi sex, care sunt străine de noi, cei de aici”, se arata in mesajul său de Crăciun, rostit chiar de Patriarh in Catedrala din Tbilisi, noaptea trecuta. Câteva mii de credincioși s-au adunat acolo, si aproape întregul Cabinet georgian, in frunte cu Primul-Ministru Irakly Garibashvili.

Patriarhul a salutat anunțul facut de către șeful Delegației UE în Georgia, ambasadorul Philip Dimitrov, conform caruia UE nu condiționează integrarea Georgiei, cu recunoașterea “casatoriilor” intre persoane de același sex.

“Aceasta este o veste buna, deoarece, având în vedere păstrarea ideilor tradiționale ale locuitorilor din Georgia cu privire la căsătorie, acest lucru va face ca aspirația acestei tari de a face parte din Europa sa devina si mai puternica”, a spus el.

Patriarhul a fost nemulțumit de faptul că acțiunile și punctele de vedere ale minorităților sexuale sunt numite “aspirații democratice”, în timp ce poziția Bisericii este criticata dur.

De asemenea, el a mai vorbit despre interzicerea avorturilor și a maternitatii surogat în Georgia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.