Atena: Patriarhul Bartolomeu, la deschiderea presedintiei grecesti a UE. Despre Marele Sinod Pan-Ortodox

Patriarhul Ecumenic a participat, in Atena, la deschiderea oficială a președinției grecești a Uniunii Europene, și s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, conform Agentiei Amen.

O ceremonie simplă a marcat deschiderea oficiala a Președinției grecesti a Consiliului European, la care au participat Președintele Republicii Elene, Karolos Papoulias, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, și Primul-Ministru grec Antonis Samaras. La ceremonie au fost prezenți, ca invitati de onoare, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Arhiepiscopul Ieronim al Atenei.

Cu ocazia vizitei sale in Atena, Patriarhul Ecumenic, însoțit de Mitropoliții Ioan de Pergamon și Teolept de Iconia, l-a vizitat pe Arhiepiscopul Atenei, Ieronim. Acesta l-a primit pe Patriarh, în prezența Mitropolitului Hrisostom de Peristeri, Președinte al Comitetului Bisericii Greciei pentru Relații Inter-Ortodoxe, și a Episcopului Gabriel de Davleia, secretar al Sfântului Sinod.

În timpul acestui interviu, Patriarhul Bartolomeu a spus, despre Sinaxa Primatilor Bisericilor Ortodoxe: “Speram ca toti Primatii, Patriarhii și Arhiepiscopii sa fie in masura să răspundă invitației, și vom face tot ceea ce se impune pentru unitatea pan-ortodoxă și cooperarea în general și, în special, pentru pregătirea și convocarea Marelui si Sfantului Sinod”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.