Criza financiara si lipsa de vizitatori: o manastire greceasca admite ca nu-si mai permite noi calugari

Arhimandritul Nektarios Moulatsiotis, stareț al Mănăstirii Sfântul Serafim de Sarov, din Fokida, Grecia, a anunțat că mănăstirea sa nu mai poate accepta noi călugări, din cauza dificultăților financiare.

De fapt, staretul a indrumat un barbat, care isi dorea să fie călugăr, sa-si găseasca o altă mănăstire, intrucat Manastirea Sfantul Serafim, ca urmare a crizei economice și a scăderii vizitatorilor, nu își mai poate permite un nou călugăr.

Arhimandritul Nektarios Moulatsiotis i-a scris o adresa barbatului, explicându-i situația. El a marturisit ca toti călugării mănăstirii sunt, in total, 19 și că nu există spațiu pentru mai mult, citeaza Greek Reporter. Acesta a mai subliniat dificultățile financiare cu care se confruntă mănăstirea, numărul vizitatorilor scăzand.

În cele din urmă, starețul l-a informat pe tânărul din Patras, sa-si găseasca o altă mănăstire, sugerând Mănăstirea Omplos, care este situata în partea de nord a Achaea, in Grecia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.