Universitatile catolice: educarea studentilor, in vederea implicarii lor politice

Printre multele sale sarcini, o universitate catolică trebuie să lucreze pentru a-si forma studenții în calitate de lucrători politici pentru binele comun, prin promovarea cercetarii, mobilizare socială și predare, a declarat Cardinalul Peter Turkson.

Președintele Consiliului Pontifical pentru Justiție și Pace a vorbit despre misiunea Universității catolice în educația catolicilor implicați în politică, la Conferința Națională a Asociației Universităților Catolice din Filipine, care a avut loc în Davao City, ieri.

Cercetarea, a spus el, conform radioului Vaticanului, ar trebui să fie dedicata solutionarii problemelor care amenință co-existența umana și binele comun. Mobilizarea socială ar trebui să înceapă în comunitatea locală și să se extindă la nivel global. Iar instruirea, a mai spus el, ar trebui să se concentreze în primul rând pe abilitățile unei gândiri critice și pe înțelegerea modului de trecere de la teorie la practica.

Conferința de trei zile, care se încheie sâmbătă, a fost organizata cu ocazia a 50 de ani de la Enciclica Papei Ioan al XXIII-lea “Pacem in Terris”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.