87 de sustinatori ai lui Morsi, condamnati la 3 ani de inchisoare

Două instanțe egiptene au condamnat 87 de susținători ai Președintelui demis Mohamed Morsi, ieri, la trei ani de închisoare, pentru că au participat la proteste neautorizate, în luna noiembrie, conform Ansa.

Surse din sistemul judiciar, citate de presa egipteana, au anunțat vestea.

Un tribunal din Cairo a condamnat 63 de activiști pro-Morsi, la trei ani de închisoare, și a pronunțat o amendă de 5250 de euro pentru fiecare, pentru că au luat parte la un protest care nu primise aprobare prealabilă de la Ministerul de Interne.

Alti 24 de activiști au fost condamnați la trei ani de inchisoare, pentru apartenența la un grup criminal și pentru incidente violente împotriva polițiștilor, în timpul unui alt protest din luna noiembrie.

Intre timp, cel puțin șase studenți au fost răniți în ciocnirile dintre susținătorii Președintelui demis Mohamed Morsi și militanții rivali, la Universitatea Azhar din Zagazig, la sud de Cairo, informează agenția de știri de stat MENSA.

Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene în mulțime, pentru a o dispersa, după ce aceasta lansase cocktailuri Molotov și pietre, conform aceleiasi agentii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.