Misiunea EULEX continua sa ramana in Kosovo

Misiunii EULEX din Kosovo ii va fi acordat un nou mandat, în iunie, aceasta continuand investigarea crimelor de război și a crimei organizate, conform unei informatii Tanjug, care a aflat vestea din surse UE de la Bruxelles.

Misiunea va fi redusa oarecum în număr, dar mandatul de investigare a crimelor de război ramane inca valabil, a aflat Tanjug de la un diplomat european informat despre conținutul consultărilor cu privire la prelungirea mandatului EULEX, care va expira în iunie 2014.

El a negat, astfel, rapoartele autorităților de la Pristina, conform carora UE se pregătește să predea toată ancheta asupra crimelor de război și a crimei organizate sistemului judiciar din Pristina.

“Fara nicio indoiala, Primul-Ministru kosovar, Hasim Taci, ar dori sa vada acest lucru, dar majoritatea oamenilor cred că sistemul judiciar din Kosovo nu s-a maturizat suficient pentru a aborda cazurile majore în domeniu”, a declarat sursa pentru Tanjug, in ultimele ore.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.