Criza in Sudanul de Sud. Liderii religiosi solicita interventie din afara, de urgenta

Liderii religioși din Sudanul de Sud au cerut stoparea conflictelor politice și militare, care au dus la moartea a mai mult de 1.000 de persoane și la stramutarea unei mari parti a populatiei.

“Noi, episcopii semnatari trebuie sa ne facem auzita vocea și sa anuntam lumea că Sudanul de Sud este în criză și ca are nevoie de intervenții de urgență”, au spus acestia într-o declarație comună, lansata în Sudan Tribune.

“Dumnezeu sa salveze națiunea noastra din Sudanul de Sud. Vrem pace și încetarea de urgenta a focului și uram bun venit celor care vor sa intervină și să pună capăt uciderii agresive a femeilor nevinovate, copiilor, persoanelor cu handicap și persoanelor în vârstă care mor fără motiv, și abuzurilor care au loc in tara”, se mai arata în declarație.

Violențele sunt în mare parte vina forțelor loiale ex-Vice-Presedintelui tarii, Riek Machar.

Printre cei menționati, care ar trebui sa se implice, se numara guvernul kenyan, sub conducerea Președintelui Uhuru Kenyatta, Organizația Națiunilor Unite, Autoritatea Inter-Guvernamentala pentru Dezvoltare (IGAD), Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

“Ne-am săturat de război, avem nevoie de liniste, iar pacea in Sudanul de Sud este pace în Africa. Copii nevinovați și femei sunt pe moarte și sufera, fără să știe cauza morții și a suferintei lor. Poate veniti in ajutorul nostru și ramaneti alaturi de noi, în această situație critică”, a spus declarația puternic aprinsa.

De asemenea, ea a mai subliniat necesitatea coexistenței pașnice între toți sudanezii de Sud din diaspora, în special cei din țările din regiune, din Kenya, Uganda și Etiopia. Ei sunt chemati să trăiască în pace și armonie, ca frați și surori, și să se abțină de la influențe politice.

Declarația mai încurajează, de asemenea, un dialog pașnic între Președintele Kiir și Dr. Riek pentru rezolvarea diferendelor politice, într-o manieră care sa demonstreze voința politica și patriotismul fata de cetățenii Republicii Sudanului de Sud.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.